08.10.2014

Alegeri Prezidențiale 2014 - Revoluția Votului

D E C L A R A Ţ I E
"Subsemnaţii Gheorghe Funar şi Constantin Cojocaru convenim asupra următoarelor:
1. În acest moment, proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, elaborat de domnul Constantin Cojocaru, aprobat de Comitetul de Iniţiativă al Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 659/8.09.2014, reprezintă singurul PROIECT DE ŢARĂ, concret şi coerent, capabil să scoată România din sărăcie şi umilinţă şi să o reaşeze pe drumul unităţii, bunăstării şi demnităţii. Constituţia Cetăţenilor va înlocui economia oligarhică, o economie bolnavă, neproductivă şi parazitară, în care avuţia creată de Poporul Român este însuşită, în cea mai mare parte, de o minoritate îmbogăţită prin hoţie şi înşelăciune, în timp ce Poporul trăieşte în sărăcie şi umilinţă, cu o economie democratică, productivă, competitivă, capabilă să asigure locuri de muncă pentru toţi românii din Ţara-mamă şi pentru cei alungaţi din România de Regimurile post-decembriste, o creştere economică susţinută şi o distribuţie echitabilă a avuţiei în favoarea celor care o crează, o viaţă îmbelşugată şi demnă pentru toţi românii. Constituţia Cetăţenilor va înlocui statul mafiot, controlat şi pus în slujba oligarhiei financiare autohtone şi transnaţionale, cu statul democratic, controlat de Popor şi pus în slujba Poporului.
2. Domnul Gheorghe Funar candidează ca independent în alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie 2014, el fiind susţinut de mai multe formaţiuni politice şi organizaţii civice, printre care şi Partidul Poporului şi Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor.
3. Domnul Gheorghe Funar declară că este de acord cu prevederile Constituţiei Cetăţenilor şi se angajează ca, în cazul în care va fi ales Preşedinte al României, în conformitate cu prevederile articolului 90 din Constituţia României, să dispună, prin decret prezidenţial, în termen de cel mult 45 de zile de la data validării alegerii sale în funcţia de Preşedinte al României, organizarea unui referendum naţional, prin care să ceară Poporului Român să-şi exprime voinţa cu privire la Constituţia Cetăţenilor.
4. În termen de cel mult 15 de zile de la data validării alegerii sale în funcţia de Preşedinte al României, în conformitate cu prevederile articolului 103 din Constituţia României, domnul Gheorghe Funar îl va desemna pe domnul Constantin Cojocaru pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României, care va cere Parlamentului votul de încredere asupra programului de guvernare şi a listei Guvernului de Uniune Naţională. Programul de guvernare propus de domnul Constantin Cojocaru va fi bazat pe Constituţia Cetăţenilor, adică pe proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 659/8.09.2014, cu modificările şi completările formulate pe baza propunerilor făcute de cetăţenii României, în cadrul dezbaterilor organizate de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor. În cazul în care Parlamentul va respinge solicitarea de investitură formulată de domnul Constantin Cojocaru, domnul Gheorghe Funar îl va desemna din nou pe domnul Constantin Cojocaru pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României. În cazul în care actualul Parlament, a cărui structură nu mai corespunde voinţei electoratului din decembrie 2012, va respinge şi această a doua solicitare de investitură formulată de domnul Constantin Cojocaru, domnul Gheorghe Funar, ales Preşedinte al tuturor românilor, va dizolva Parlamentul, în conformitate cu prevederile articolului 89 din Constituţia României, urmând să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, în conformitate cu prevederile alineatului (2) al articolului 63 din Constituţia României."
Dr. Gheorghe Funar Candidat la funcţia de Preşedinte al României
Dr. Constantin Cojocaru Preşedintele Partidului Poporului
Bucureşti. 7 octombrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu