20.03.2013

Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor 1.

Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor
Comunicatul NR. 1
Sâmbătă, 16.03.2013, la Bucureşti, a avut loc şedinţa de constituire a Comitetului de Iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea Constituţiei României, în următoarea componenţă: 1. ATETELESEI Neculai; 2. BĂLIN Gheorghe; 3. BOBOC Petrache; 4. BREHOIU Marina; 5. COJOCARU Constantin; 6. DIMA Petrică; 7. DOROHOIANU Vasilică; 8. GHEORGHESCU Elena; 9. ILIE Marian; 10. MAGHERU Otilia; 11. MIHAIL Georgeta; 12. MIHĂILĂ Mihai; 13. MIHĂILĂ Petru; 14. MOCANU Anca–Maria; 15. MUREŞEANU Varga–Lucian; 16. ONOFREI Ghiocel; 17. ORLEANU Bogdan-Georgian; 18. PÎSLĂ Marcela; 19. POPESCU George–Ninel; 20. PROTOPOPESCU Cornel; 21. RÎŞNIŢĂ Gheorghe; 22. TRAŞCĂ Cristian; 23. VOICU Mihai; 24. VOLF Luiza–Tanţa Membrii Comitetului de Iniţiativă au aprobat Proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României şi Expunerea de motive la acest proiect legislativ. Cele două documente, împreună cu Declaraţia de constituire a Comitetului de Iniţiativă vor fi depuse la Consiliul Legislativ, în vederea obţinerii avizului acestuia, în termen de 30 zile de la solicitare. Proiectul de lege, Expunerea de motive, Declaraţia de Constituire a Comitetului de Iniţiativă şi avizul Consiliului Legislativ vor fi publicate în Monitorul Oficial al României. După publicare, urmează 6 luni în care trebuie strânse cele 500.000 de semnături pentru susţinerea iniţiativei legislative şi depunerea întregului dosar la Parlamentul României, în vederea adoptării proiectului de lege, înainte ca acesta să fie supus aprobării poporului, prin referendum. Membrii Comitetului de Iniţiativă au aprobat PROTOCOLUL prin care a fost înfiinţată Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor, asociaţie fără personalitate juridică, fără scop lucrativ, care are ca obiective: click aici

Un comentariu:

  1. Orice mișcare pentru drepturile Cetățenilor este demnaă de luat în considerație , insă această ”Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor” se pare ca își v-a înceta activitatea după soluționarea Constituției ?
    Consider ca această Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor , trebuie transformată URGENT in ”Mișcarea pentru Apărarea Drepturilor Cetățenilor” (sau altă denumire) , pentru ca această ”Mișcare” , să poată actiona , de fiecare dată cănd se fac abateri de către guvernasnți , menite să afecteze drepturile și libertățile cetățenilor . Numai așa , consider eu , că se poate unifica lupta împotriva abaterilor Guvernului de la linia și promisiunile pe care le-a afișat in Campania Electorală , cît și în doctrina Partidelor și Alianțelor care au fost votate la Alegeri !
    Așa să ne ajute Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere